Menu
© Alpine
Nieuws

Ocon: "De Renault-motor is één van onze grootste troeven"

9 reacties | 1578x gelezen
21-12-2022 08:03

ewald | Volgens Esteban Ocon is de Renault-motor één van de grootste troeven van het team. Het afgelopen jaar was het met name Fernando Alonso die erg kritisch was op de krachtbron.

Bron: Formule1nieuws

Ook de betrouwbaarheid viel wat tegen. Hierdoor zou Alpine in 2022 vele punten zijn misgelopen. Onder andere door meerdere uitvalbeurten. Toch is het volgens Ocon een sterke motor.

Ocon ziet de motor, ondanks de problemen die voornamelijk Alonso had, toch als iets positief voor het team. "Ik denk dat de motor heel erg goed is. Het is juist één van onze troeven."

"Zoals te zien was in Brazilië hadden we een goede snelheid op het rechte stuk. Door omstandigheden in de sprintrace, beide coureurs raakte elkaar tot twee maal toe, startte we vanaf een zestienden en zeventiende plek. Beide wisten zich naar voren te rijden naar espectievelijk een vijfde en een echtste plek. Daar was ik behoorlijk van onder de indruk. We waren dus in staat om goede inhaalacties te doen."

"Het volgende seizoen zal ik naast Pierre Gasly rijden. Dit jaar heb ik vaker het maximale uit de auto weten te halen. Ik heb me beter voor kunnen bereiden in onder andere de simulator. Komend jaar gaan we dat voortzetten." Aldus Ocon


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;