Menu
© Mercedes
Nieuws

Wolff overdenkt contract Hamilton

9 reacties | 2039x gelezen
19-12-2022 11:43

| De F1-winterstop gebruikt Mercedes-teambaas Toto Wolff om Lewis Hamiltons contract tegen het licht te houden, dat officieel eind 2023 afloopt.

Bron: Formule1nieuws.nl

In het begin van seizoen 2022 rezen twijfels over Hamiltons toekomst bij Mercedes. Niet alleen omdat het Mercedes niet voor de wind ging in de Formule 1 races, maar meer ook omdat Hamilton niet leek te genieten van het leven achter het stuur. Mercedes-baas Toto Wolff zegt dat een van zijn taken voor het laagseizoen is om te kijken naar het contract van de Britse coureur.

Maar naarmate het seizoen vorderde, kwam Hamilton weer in vorm en begon hij weer optimistisch te worden. Zonder de benodigde overwinning deed hij zijn best om gemotiveerd over te komen en die positiviteit rond Mercedes te verspreiden. 2023 is het laatste jaar van Hamiltons Mercedes-contract, dus teambaas Wolff weet dat de tijd snel nadert om de basis te leggen voor een eventuele verlenging.

In de ‘Beyond the Grid’-podcast wordt aan Wolff gevraagd of het contract van Hamilton op zijn takenlijst voor 2023 staat. Op deze vraag antwoordde Wolff: “Nou, de takenlijst is behoorlijk lang met wat er moet gebeuren, maar het contract van Lewis is zeker een van de onderwerpen die we deze winter zullen aansnijden, zonder harde deadline.”

Hamilton kreeg dit seizoen te maken met een nieuw teamgenoot, George Russell. Russell trad in de voetsporen van Jenson Button en Nico Rosberg, als de enige coureurs die Hamilton in een seizoen als teamgenoot hem de loef afstaken.

Met een voorsprong van 35 punten op Hamilton in het eindklassement, behaalde Russell in Brazilië ook de enige overwinning van Mercedes van het seizoen, waar Hamilton er een een-twee van maakte.

Wolff hecht echter niet veel waarde aan de uiteindelijke puntentelling van zijn coureurs. Hij zegt: "Ik heb niet zo veel naar de resultaten gekeken, omdat we niet voor overwinningen raceten". Wolff gaat verder: “Beide coureurs zijn ingesteld op zichzelf in een positie te brengen om te winnen en de auto was gewoon niet goed genoeg. Ze werkten samen om een goede positie te krijgen en dat lukte niet echt.” “Ik denk niet dat het in het begin er voor hen toe deed of een van hen als tweede eindigde en de andere als derde of andersom. Dat was niet relevant. Op dezelfde manier waren alle resultaten gedurende het jaar niet relevant.”, aldus de teambaas.

Als we terug gaan naar het COVID-tijdperk van de Formule 1, was er een zeer reële mogelijkheid dat Hamiltons pensionering aan de horizon lag, maar onlangs is Hamilton overgestapt van praten over het einde van zijn carrière naar ‘ik ben nog niet klaar om ermee te stoppen’.

Het was Wolff die zei dat Hamilton hem vertelde dat hij nog vijf jaar in zich heeft. Maar de vraag is bij wie Hamilton die vijf jaar dan gaat doorbrengen. Ferrari heeft zijn coureursteam compleet en hoewel het geweldig zou zijn om Max Verstappen en Hamilton als teamgenoten te zien, gaat dat bij Red Bull niet gebeuren. Dus dat Hamilton een nieuw contract wil tekenen bij Mercedes is hoogstwaarschijnlijk slechts een kwestie van tijd.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;