Menu
© Pirelli
Nieuws

Andretti Racing wil aan de start

9 reacties | 1457x gelezen
19-12-2022 09:53

| Links om of rechts om; voormalig coureur Michael Andretti komt terug in de Formule 1 als het aan hem ligt. Bij voorkeur met zijn eigen F1-team: Andretti Racing. De aanvraag is gedaan.

Bron: Formule1nieuws.nl

Michael Andretti, zoon van voormalig F1-wereldkampioen Mario Andretti, heeft er geen geheim van gemaakt om zijn naam aan de F1 te verbinden. Als F1-coureur was hij minder succesvol, maar hij hoopt binnenkort de goedkeuring van de Formule 1 te krijgen om zijn eigen team te starten. Een overname van een ander team wil niet van de grond komen en dus moet er een elfde team toetreden tot de F1.

Lange tijd leek er sprake te zijn van een deal met Sauber, maar die deal strandde op het einde, want vanaf 2026 werkt Sauber samen met Audi. Andretti moet dus verder kijken. Ondertussen doet hij er alles aan om bij het Formule 1 management punten te scoren. Zo is hij dit jaar gestart met de bouw van een nieuwe fabriek.
Eerder dit jaar liet de Amerikaan weten ergens in oktober of november duidelijkheid te krijgen vanuit de F1. Na enige radiostilte zegt hij nu tegen IndyStar: ''We hopen in de komende weken. Dat zou zeker een mooi kerstcadeau zijn''.

Andretti Racing is geen onbekende op het vlak van het hebben van racingteams. Zo is het bedrijf actief in de IndyCar, Formule E, IMSA, Extreme E en Indy NXT. Nu hoopt Andretti dus met een team in de F1 actief te zijn en hierin lijkt de Amerikaan echt te pushen voor zijn eigen team. Met het overlijden van Dietrich Mateschitz was er misschien sprake van verkoop van AlphaTauri, maar voor de Amerikanen staat de deur niet open, bevestigt Andretti: ''Nee, ze zijn niet geïnteresseerd.” Hij geeft aan dat ze wel iedere dag druk bezig zijn om toestemming te krijgen om de Formule 1 uit te mogen breiden met nog een team voor hem: “Ik heb er nog steeds vertrouwen in. We komen in de buurt. We hebben de 'OK' nog niet gekregen, maar we komen heel dichtbij.''


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;