Menu
© Ferrari
Nieuws

Ferrari staat voor uitdaging

9 reacties | 1484x gelezen
16-12-2022 11:25

| "Als ik nu Mercedes of Red Bull was, zou ik glimlachen”, is het commentaar op de ontstane situatie bij Ferrari.

Bron: Sky Sports

Op Sky Sports verwoordt Mark Blundell wat bij menig teamlid door het hoofd ging toen Ferrari onlangs bekend maakte dat Mattia Binotto werd vervangen door teambaas Frederic Vasseur: “…ik zou glimlachen…”.
Blundell is voormalig F1-coureur en BBC presentator van Formule 1-races. Naast dat hij manager is van coureur David Coulthard, verslaat hij ook samen met hem de F1-wedstrijden bij Sky Sports. Brundle denkt dat Red Bull Racing en Mercedes met tevredenheid naar de situatie bij Ferrari kijken, want “continuïteit is alles", concludeert hij. De Brit gaat verder: "Naarmate de Formule 1-seizoenen langer en intenser worden, moet je voorzichtig zijn met deze golf van personeelwisseling."


Volgens Blundell is er een duidelijk verschil te zien tussen Ferrari en de concurrentie. "Met vaste hoofdrolspelers heeft Mercedes continuïteit, net als Red Bull. Fred Vasseur moet nog binnen komen en zijn weg vinden, zich vestigen, begrijpen en het is een zware taak. Het maakt dan niet uit wie je bent, het gaat om het nemen van tijd."

Dit F1-seizoen ging Ferrari sterk van start. Charles Leclerc kreeg met het Ferrari-team een duidelijke voorsprong op de andere coureurs, waardoor hij een voordeel voor zichzelf creëerde. Blundell verwacht niet dat dit in 2023 gaat gebeuren.

Terwijl Vasseur in de eerste maanden van het nieuwe seizoen bezig is om zijn nieuwe team naar de hand te zetten, is Mercedes waarschijnlijk al klaar voor een hernieuwd gevecht met Red Bull. In 2022 eindigde Mercedes net achter de tweede plaats in het constructeurskampioenschap.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;