Menu
© Pirelli
Nieuws

Naamswijziging Alonso in 2023

9 reacties | 1487x gelezen
16-12-2022 10:08

| De Spaanse coureur schrijft zich op de deelnemerslijst van 2023 anders in dan anders.

Bron: Formule1nieuws.nl

Fernando Alonso, voor jaren heeft de Spanjaard zich zo opgegeven bij de jaarlijkse inschrijving voor ieder Formule 1 seizoen. Donderdag maakte de Fédération Internationale de l'Automobile de deelnemerslijst van 2023 bekend en hierop staat Fernando nu met de achternaam Diaz. Nieuwe renstal, nieuwe naam, zal hij gedacht hebben?

In Spanje is het gebruikelijk dat een kind de achternaam van zowel de vader als de moeder aanneemt. Alonso is de achternaam van zijn vader, Diaz die van zijn moeder. Om nu ineens niet al te veel verwarring te zaaien, heeft zijn naam nog wel 'Alonso', maar nu met de toevoeging van 'Diaz'. Fernando Alonso Diaz dus. Door 'Diaz' aan zijn naam te binden, wil Alonso de band met zijn familie verder versterken.

Op 1 augustus 2022 werd bekend dat meneer Diaz vanaf het seizoen 2023 zal rijden voor Aston-Martin waar hij de opgestapte Sebastian Vettel zal vervangen. Hij heeft een meerjarig contract getekend bij de renstal. Gelukkig zullen we niet zoveel merken van deze naamswijziging, want bij het tv-kijken zal waarschijnlijk de afkorting 'Alo' op het scherm blijven verschijnen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;