Menu
© Haas F1
Nieuws

Schumacher terug in F1

9 reacties | 1347x gelezen
16-12-2022 07:07

| Het Mercedes-team verwelkomt Mick Schumacher met open armen.

Bron: Formule1nieuws.nl

Het zag er even niet al te best uit na een glorieuze entree, want opnieuw een Schumacher in de F1, het was in 2020 enorm groot nieuws. In 2021 mocht de zoon van misschien wel de bekendste F1-coureur aller tijden gaan racen bij het Amerikaanse F1-team Haas. Helaas was het Mick Schumacher in twee jaar tijd niet gelukt voldoende te presteren en verlengde Haas aan het eind van dit F1-seizoen zijn contract niet.

Haas koos ervoor om met Nico Hülkenberg in zijn plaats verder te gaan. Of dat nog niet genoeg was, liet ook Ferrari hem gaan. Schumacher maakte sinds 2019 deel uit van Ferrari’s Driver Academy, maar ook dit jaar was daar zijn laatste jaar daar. Mercedes zat zonder een invaller, nadat Nyck de Vries naar AlphaTauri ging en Stoffel Vandoorne reservecoureur bij Asto Martin wordt.
Dus Mercedes pakte de gelegenheid om Schumacher te contracteren als hun nieuwe reservecoureur. Schumacher reageert opgetogen: "Ik vind het geweldig dat ik als reservecoureur deel uit mag maken van het Mercedes Formule 1-team. Ik wil alles geven om bij te dragen aan de performance van het team in deze zeer professionele omgeving."

"Ik beschouw dit als een nieuwe start en ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat k van Toto en iedereen in het team heb ontvangen. De Formule 1 is zo'n boeiende omgeving, waarin je nooit uitgeleerd raakt, dus ik kijk er naar uit om meer kennis op te doen en om mijn best te doen om Mercedes verder te helpen."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;