Menu
© Red Bull
Nieuws

Jongensdroom komt uit bij Red Bull

9 reacties | 1311x gelezen
15-12-2022 10:10

| Van het winnen van een wereldkampioenschap simracen in je slaapkamer tot het testen van setups voor Max Verstappen. Onwerkelijk? Niet voor de Britse jongen Sebastian Job. Het werd een droom die uitkwam.

Bron:

Op 14, 15 en 16 december worden de F1 Esports Series Pro Championship gehouden en de 22-jarige Sebastian Job moet niet alleen zijn naam in ere houden. Hij is de F1-tester voor Max Verstappen en vertegenwoordigt ook Red Bull.

Het is een jongensdroom die uitkomt. In 2019 werd Job’s virtuele talent herkent door Oracle Red Bull Racing Esports en boden ze hem een contract als iRacing-specialist aan. Het jaar daarop won hij de Porsche TAG Heuer Esports Supercup en kreeg hij de kans om beoordeeld te worden in de simulator van het Formule 1-team.

De overgang van gamen naar simrijden verliep echter niet soepel. De Brit legt bij Red Bull uit: “Ik was niet sterk genoeg toen ik de simulator voor het eerst probeerde. De ervaring was een echte eye-opener en ik wist dat ik aan mijn conditie en kracht moest werken als ik ooit de kans zou krijgen om opnieuw beoordeeld te worden.” De daar op volgende twee jaar was de 22-jarige ‘coureur’ in de sportschool te vinden om aan zijn armen en nekspieren te werken. Dit seizoen kreeg hij een tweede kans om zichzelf te bewijzen. Zijn trainingen wierpen vruchten af en hij presteerde goed, waardoor hij een plaats als officiële Oracle Red Bull Racing-simcoureur kreeg.

Sindsdien heeft hij testopstellingen uitgevoerd voor Oracle Red Bull Racing-coureurs in de F3, F2 en F1, onder meer voor de overwinning van Max Verstappen in Zandvoort. Job zegt: “Dit is echt een droom die uitkomt voor mij. Als kind deed ik wat karten, maar helaas hadden we niet de financiële middelen om een carrière in de racerij te bekostigen. Simracen was het alternatief. Ik vind het heerlijk om deel te nemen aan PESC, maar ik kan niet ontkennen dat deze nieuwe rol voelt als een grote stap vooruit in mijn carrière.”

Ondanks dat Job nu een profcontract getekend heeft bij Oracle Red Bull Racing, blijft hij trouw aan Oracle Red Bull Racing Esports in simracecompetities. Hij voegde er aan toe: “In veel opzichten vullen de twee rollen elkaar aan en maken me een betere coureur in beide disciplines. iRacing heeft veel complexe instellingen en is een van de meest nauwkeurige weergaven van het echte werk, terwijl de sim die we gebruiken voor het raceteam de meest geavanceerde technologie is die er is. Mijn rijgedrag is er zeker door verbeterd." Verder zei hij: “Natuurlijk wilde ik in het begin een professionele coureur worden en dat blijft mijn doel. Oracle Red Bull Racing heeft het voortouw genomen door mij deze kans te geven en ik ga eraan werken om de beste coureur te worden. Als de kans zich voordoet om in een echte auto te stappen, dan grijp ik die.”

Op het Red Bull Racing Esports twitch-kanaal kunnen fans deze jonge Brit in actie zien wanneer hij deelneemt aan de grote finale van het F1 Esports Series Pro Championship.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;