Menu
© Haas F1
Nieuws

Haas haalt FIA-2023 crashtest

9 reacties | 1233x gelezen
14-12-2022 14:59

| "Een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van onze auto voor 2023", laat het team weten.

Bron:

Als eerste F1-team kondigt Haas aan dat het geslaagd is voor de FIA-crashtest. Het chassis en de neus zijn goedgekeurd en mogen officieel gebruikt worden voor de ontwikkeling van de 2023-auto.

Voor een nieuw seizoen moet elk team eerst een crashtest doen op verschillende onderdelen van de auto om er zeker van te zijn dat het veilig is om die auto de baan op te sturen. De Amerikaanse renstal was er snel bij en maakte als eerste bekend dat het de test had doorstaan. Dat deze onderdelen zijn goedgekeurd, betekent ook dat ze nu kunnen worden gebruikt in verdere tests in de aanloop naar volgend seizoen. Zoals het team zelf op Twitter zegt: "Een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van onze auto voor 2023".

Het zal nog enige tijd duren voordat de goedgekeurde wagenonderdelen in actie te zien zijn. De eerste keer dat de auto's officieel op de baan verschijnen, is tijdens de wintertests op het circuit van Bahrein, tussen 23 en 25 februari 2023 Een week later is ook Bahrein gastheer van de eerste race van het seizoen. Voor die tijd zullen de verschillende teams echter al hun auto's presenteren. Wanneer dat zal gebeuren, is nog niet bekend gemaakt.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;