Menu
© Haas F1
Nieuws

Hülkenberg moet Haas gaan dragen

9 reacties | 1300x gelezen
14-12-2022 13:53

| Haas nam risico door beslissing zo lang uit te stellen.

Bron: Formule1nieuws.nl

Pas laat in het F1-seizoen maakte de Amerikaanse renstal Haas bekend welk coureursduo in 2023 voor hun zal rijden. Dat was een risico, zegt nu teambaas Günther Steiner. Bij Haas moest hij kiezen tussen de coureurs Mick Schumacher en Nico Hülkenberg. In de regenachtige kwalificatie voor de sprintrace van São Paulo haalde Kevin Magnussen verrassend zijn eerste poleposition. Dit was ook gelijk de eerste poleposition ooit voor het team van Haas. Terwijl de getalenteerde coureur Schumacher zich dit jaar verder ontwikkelde, zag het team in Hülkenberg een coureur die Haas komend seizoen verder zou kunnen helpen. Het besloot daarom voor de Duitser te gaan. Volgens de teambaas namen ze een duidelijk risico om de beslissing zo lang uit te stellen.

Steiner vertelt aan Formula1.com dat het echter geen gemakkelijke keuze was: “We hebben lang gewacht, omdat de beslissing niet duidelijk was", zegt Steiner. "Niemand heeft hem [Hülkenberg"> echt opgepikt - dus we hebben wat langer gewacht dan normaal. Maar ik denk dat dit het beste is wat we voor het team kunnen doen om weer hogerop te komen."

De Italiaanse teambaas benadrukt dat het voor Haas belangrijk zal zijn om twee coureurs te hebben die het team kunnen dragen. Met Kevin Magnussen heeft het al een coureur die daartoe in staat is en het hoopt dat Hülkenberg volgend racejaar dezelfde kwaliteiten zal tonen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;