Menu
© Red-Bull
Nieuws

Red Bulls adviseur Marko schuurt met Mateschnitz’ opvolger

9 reacties | 1383x gelezen
14-12-2022 07:05

| Het management van Red Bull is na het overlijden van Mateschnitz veranderd en dat heeft mogelijk zo zijn gevolgen voor de interne sfeer. Marko lijkt minder gelukkig.

Bron: Formule1nieuws.nl

Helmut Marko, Red Bull's adviseur, heeft volgens bronnen moeite met de opvolger van zijn vriend Mateschitz, die afgelopen oktober overleed. Mateschnitz stond in 1994 als co-oprichter aan de wieg van wat we tegenwoordig kennen als het Red Bull Racing-team. Mateschitz overleed op 78-jarige leeftijd en Red Bull moest onlangs op zoek naar een vervanger. Volgens het Japanse Autosport is de relatie tussen Helmut Marko (79) en Mateschitz’ vervanger echter verre van goed.

Marko geeft vanaf 1999 leiding aan het "Red Bull driver development program", waarin hij rijders als Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo en Max Verstappen bijstond in hun entree naar de Formule 1. Sinds 2005 is hij adviseur van Red Bull Racing. Vermoedelijk ervaart Marko door de wijziging binnen het management nu minder vrijheid.

Na Mateschitz’ overlijden, is de leiding nu in handen van Oliver Mintzlaff. De managementstructuur van Red Bull, een driekoppige raad van bestuur, is opgeschud. De CEO is Franz Waczlawiak. Alexander Kirchmayer is aangesteld als CFO en de CEO voor corporate projecten en investeringen, waartoe ook Red Bull Racing behoort, is dus Mintzlaff. Marko zei na de laatste Grand Prix van het seizoen in Abu Dhabi, dat hij Red Bull Racing kan verlaten als adviseur wanneer hij maar wil: "Ik heb mijn rol vervuld door mijn samenwerking met Dietrich Mateschitz, een visionair die alles van het grote geheel begreep. Als de sfeer me niet meer bevalt, is dat voor mij geen probleem. Ik kan van de ene op de andere dag stoppen." Wel liet de Oostenrijker vorige maand doorschemeren dat hij zich alleen volledig blijft inzetten als de nieuwe organisatiestructuur binnen Red Bull hem bevalt.

Bronnen dicht bij Marko zeggen volgens het Japanse Autosport dat er op papier niets aan Marko’s rol is veranderd, maar dat Mintzlaff niet van plan is om Marko en teambaas Christian Horner evenveel autonomie te geven als Mateschitz. Marko en Horner genoten het volledige vertrouwen van Mateschitz en konden dus doen en laten wat ze wilden zonder steeds toestemming te hoeven vragen. Dat lijkt verleden tijd te zijn.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;