Menu
© Alfa Romeo
Nieuws

Gaat Seidl op stoel van Vasseur zitten?

12 reacties | 1194x gelezen
13-12-2022 11:45

| Een heuse stoelendans met F1-teambazen lijkt gaande.

Bron: Formule1nieuws.nl

Nu Fred Vasseur officieel naar Ferrari vertrekt om Mattia Binotto op te volgen, lijkt Andreas Seidl de belangrijkste kandidaat om de functie van teambaas bij Alfa Romeo over te nemen. Daarmee is Seidl de vierde Formule 1-teambaas in korte tijd die opstapt. Na vier jaar McLaren te hebben geleid, zou hij een rol gaan spelen in het F1-project van Audi.

Er is voorlopig geen officiële aankondiging, maar het lijkt er sterk op dat Seidl het stokje van Vasseur zal overnemen als Alfa Romeo's teambaas. De BBC heeft bevestigd dat de Duitser het Audi- en Sauber-programma zal leiden in de aanloop naar de deelname van Audi aan de Formule 1. Seidl zou de keuze hebben gemaakt om een rol te spelen bij Audi's intrede in de F1. Daarmee zou de Duitser McLaren de rug toekeren na vier jaar het team te hebben geleid. Audi kondigde eerder dit jaar plannen aan om in het seizoen 2026 zijn eigen motor te introduceren, in samenwerking met Sauber.

Audi heeft er lang over nagedacht om toe te treden tot de koningsklasse van de autosport, maar liet het afhangen van de vraag of het de technische reglementen van 2026 acceptabel vond. Die regelgeving schaft onder meer de MGU-K af, een maatregel om de instapkosten voor nieuwe fabrikanten zoals Audi te verlagen.

Seidl heeft al enige ervaring met het merk. Tijdens zijn tijd bij Porsche werkte hij onder de groep Volkswagen-Audi. Daar was hij teambaas van het World Endurance Championship-team van het merk uit Stuttgart. Het team won van 2015 tot 2017 de 24 uur van Le Mans. Sinds Seidl in 2019 naar de F1 kwam, is hij een belangrijke speler bij McLaren en heeft samen met CEO Zak Brown een leidende rol gespeeld bij het stabiliseren van het team. Hij speelde ook een belangrijke rol bij het contracteren van Oscar Piastri voor 2023. Deze deal kwam mede tot stand dankzij Seidl's relatie met Mark Webber via het Porsche WEC-programma en Williams.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;