Menu
© Mercedes
Nieuws

Hamilton is helemaal klaar met Mercedes’ W13

9 reacties | 1168x gelezen
12-12-2022 11:31

| Niet alleen de Mercedes coureur, Lewis Hamilton, zwaait met liefde ‘zijn’ racewagen van 2022 de deur uit.

Bron: Formule1nieuws.nl

Dat Max Verstappen nu tweemaal achter elkaar wereldkampioen is geworden, zal voor een fanatiek sportman en zevenvoudig wereldkampioen Hamilton een bittere pil zijn. De uitkomsten van seizoen 2022 deden geen goed aan zijn prestaties en ego. Zijn jongere Mercedes-teamgenoot eindigde op de eerste plaats in de Grand Prix van Brazilië. Dus is het niet vreemd dat hij in Abu Dhabi al riep uit te kijken naar het einde van en het racen met de W13. Mercedes teambaas Toto Wolff valt de Brit nu bij. "Deze auto krijgt een speciale plek in onze collectie, ergens achterin. Ik hoop dat de komende jaren deze auto recht gaan doen, want de leercurve met de W13 was enorm".

Het Duitse automerk is ook beter gewend. Sinds 2014 heeft het onafgebroken alle F1-constructeurskampioenschappen op de naam staan, maar na acht jaren moest Mercedes de prijs dit jaar uit handen geven aan het Red Bull Racing team. De W13 vertoonde afgelopen seizoen veel kuren. Met name porpoising hield het technische team in Brackley bezig. De wagen had steeds last van ‘gestuiter’. Pas laat in het Formule 1-seizoen maakte de renstal echt een stap met deze auto. Teambaas Wolff geeft aan dat de W13 een groeiproces is geweest: "Het begrijpen van de aerodynamica en het verband er tussen veranderde stapsgewijs. Het was een leerproces.”

Pas in Austin kwam er een doorbraak en vergelijkt Wolff het proces als een uitje klaarmaken: “We begrijpen nu veel beter waar de problemen zaten.” "We pelden er elke keer weer een laag af. Op die manier ontdekten we steeds meer en liepen we ook tegen meer problemen aan. Nu zitten we op een punt waarbij we goed begrijpen waarom de auto niet presteerde. Op sommige circuits zat er een verband tussen. Het ging dan puur om de details in de aerodynamica, rijbaarheid en hoe we de basis stabieler konden maken. Het ging bij deze tegenvallende auto om meerdere factoren. Als we dat in de winter kunnen oplossen, dan geven we onze coureurs in ieder geval een stabiele basis. Vanaf dat punt is het zaak om te ontwikkelen."
Dus niet alleen Hamilton rijdt de W13 graag de goot in, maar bijna de hele Duitse renstal is blij dat het seizoen met deze wagen voorbij is.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;