Menu
© Pirelli
Nieuws

Snelste F1 pit-stop 2022

11 reacties | 1364x gelezen
11-12-2022 08:30

ewald | Het leuke van het einde van het formule 1-seizoen; zijn de terugblikken op mooie F1-momenten. We hebben de snelste pitstops van 2022 voor je op een rij gezet.

Bron: Formule1nieuws

Helemaal bovenaan de lijst ‘bandjes-verwisselen’ staat de renstal van McLaren. Het raceteam wist tijdens de race in Mexico de wagen van Daniel Ricciardo in een ongelooflijke tijd van net onder de twee seconde van vier nieuwe banden te voorzien. “Hans Klok, ‘eat your heart out’!”, zouden wij zeggen. Als een goochelaars-team deden ze de bandenwisseltruc in slechts 1.98 seconden om precies te zijn en daarmee was dit de enige pitstop van het jaar 2022 die onder de twee seconden werd uitgevoerd.

Op een verdienstelijke tweede plaats staat het Red Bull Racing-team met een supersnelle pitstop in Brazilië. De zilveren tijd van 2.04 seconden werd niet neergezet bij het verwisselen van de banden van Max Verstappen, maar bij zijn teamgenoot de Mexicaanse coureur Sergio Pérez Mendoza.
(Artikel gaat hieronder verder)Op de laatste plaats van de pitstop-top drie 2022 staat weer naar het Red Bull Racing-team. Deze keer werd de strakke tijd neergezet in ons kikkerland. Weer werden hierbij de banden van de 31-jarige Mexicaan verwisseld in een toch wel benijdende tijd van 2.09 seconden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;