Menu
© Haas F1
Nieuws

Stapt Magnussen toch weer terug uit F1?

9 reacties | 1479x gelezen
10-12-2022 08:20

ewald | Formule 1 is in winterstop, maar dat wil niet zeggen dat alle coureurs nu geen racestuur meer vasthouden. Dit weekend klimt Haas-coureur Kevin Magnussen weer achter een voor hem meer vertrouwt stuurtje tijdens de 12 uur Endurancfe-race in Abu Dhabi. Het lijkt erop dat hij niet precies weet waar zijn liefde ligt.

Bron: Twitter

Samen met vader Jan neemt hij deel aan het Gulf 12 Hours endurance-race. Het Haas F1 Team is een Amerikaans Formule 1-team dat actief is vanaf 2016. Kevin en Jan zullen een Ferrari 488 GT3 van MDK Motorsports delen tijdens de race die van 9-11 december plaatsvindt op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi – dezelfde locatie als de F1-seizoensfinale van vorige maand.

Jan racete in de jaren negentig in de F1. Hij vertegenwoordigde McLaren en Stewart en scoorde een punt met de laatste, voordat hij een succesvolle sportwagen carrière opbouwde, waarbij hij vier klasse-overwinningen in de 24 uur van Le Mans behaalde en een klasse-overwinning in de 24 uur van Daytona. Kevin heeft zich ook beziggehouden met sportwagen races. Hij testte eerder voor het Porsche World Endurance Championship (WEC) en deed mee aan het in de VS gevestigde IMSA SportsCar Championship. Ook tekende hij bij Peugeot om in het WEC te racen, voordat hij in 2022 met Haas een schokkende comeback in de Formule 1 maakte.

Zou hij toch spijt hebben van zijn overstap afgelopen seizoen?
❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;