Menu
© Pirelli
Nieuws

Fallows: Aston Martin 2023 F1-wagen totaal anders

9 reacties | 1217x gelezen
09-12-2022 12:48

| AMR23 is het nieuwe F1-model van renstal Aston Martin dat volledig wordt ontwikkeld onder voormalig Red Bull-man Fallows. Fallows geeft aan dat het 2022-model een gedaanteverwisseling zal ondergaan.

Bron: Formule1nieuws.nl

Het 2023-model is ontwikkeld door Fallows, die in april bij Silverstone begon te werken en hoofd aerodynamica Eric Blandin, die eerder bij Mercedes werkte.

Op de vraag aan Fallows wat we dan kunnen verwachten qua gedaanteverwisseling, zegt hij: "Ik bedoel, er is een grens aan wat we kunnen doen met de huidige regels. Ik weet dat nieuwe auto's altijd de test van mijn kinderen moet doorstaan. Dus als ik ze aan mijn kinderen laat zien en ze zeggen dat ze er anders uitzien, dan zien ze er anders uit.” Hij geeft wel eerlijkheidshalve toe: “Ze zeggen altijd dat ze er allemaal hetzelfde uitzien. Maar binnen de grenzen van de regels die we hebben, zeg ik, ja, er zijn significante verschillen op de AMR23.”

Natuurlijk hebben alle renstallen voor 2022 aanpassingen aan hun wagen moeten maken, dankzij de nieuwe FIA-regels. Hierover zegt Fallows: “Ik denk dat het moeilijk te zeggen is of sommige teams meer getroffen zijn dan andere”, maar hij gaf aan dat het zeker een flinke impact is bij Aston Martin en geeft aan dat ze net als FIA van de aerodynamische schommelingen af willen.

We kijken reikhalzend uit naar wat het nieuwe F1-seizoen ons gaat brengen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;