Menu
© Alfa Romeo
Nieuws

Sprintrace-locaties 2023 door FIA bekend gemaakt

10 reacties | 1131x gelezen
07-12-2022 15:08

| In het nieuwe F1 seizoen worden weer sprintraces gehouden. Het worden er in 2023 zelfs meer dan de F1-rijders dachten. Zojuist heeft de Fédération International de l’Automobile medegedeeld welke Grands Prix een sprintrace zullen hebben.

Bron:

De coureurs mogen straks aan de bak. Het aantal sprintraces zal van drie naar zes gaan. De Grands Prix van Azerbeidzjan, België, Verenigde Staten, Oostenrijk, Qatar en Brazilië zullen allemaal op een zaterdag een sprintrace hebben.

In het begin waren er al plannen om het aantal sprintraces voor dit jaar te verhogen, maar dat werd uiteindelijk niet geaccepteerd. Daardoor werden er in 2022 alleen in Imola, Oostenrijk en Brazilië sprintraces gehouden. Voor aankomend F1-seizoen is de uitbreiding in het aantal sprintraces wel geaccepteerd.

Vorig jaar werd voor het eerst met het sprintraceformat geëxperimenteerd. Niet iedereen was hier enthousiast over. Desondanks besloot de FIA door te gaan met de nieuwe format. De sprintraces in 2023 zullen evenredig zijn verdeeld over de twee seizoenshelften: drie voor de zomertop en drie erna. Toch wordt het vooral druk tegen het einde van het seizoen, want tussen de Grand Prix van Qatar en de Grand Prix van Brazilië zitten slechts vijf weken.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;