Menu
© Mercedes
Nieuws

4300 man op aankomend F1 Mercedes kerstfeest

9 reacties | 1179x gelezen
07-12-2022 13:21

| Mercedes pakt uit deze kerst. Hun F1-team bestaat uit ongeveer 1300 man. Teambaas Toto Wolff vindt het ook wel wat veel en is groot voorstander om het komend seizoen alles wat minder te doen.

Bron:

In een interview met Speedweek legt de teambaas uit dat het F1-team momenteel uit ongeveer 1300 mensen bestaat: "Dat is nog meer dan voor het budgetplafond. Naast de extra financiële experts hebben we vijf extra advocaten en totaal 1000 mensen op de marketing." Hij voegt hieraan toe dat in de Mercedes-fabriek ook nog eens 100 mensen aan het Formule 1-project werken. "Op het kerstfeest komen 4.300 mensen, de medewerkers mogen hun partners meenemen. Dat is waarschijnlijk meer dan bij een niet zo belangrijke voetbalwedstrijd in Oostenrijk", zegt hij.

Op de kalender van 2023 staan nu 24 races. Tien jaar geleden waren dat er nog 19. Daarnaast is vorig jaar voor alle teams een budgetplafond ingesteld en dat stelt de renstallen ook voor een grotere uitdaging om steeds maar weer optimale resultaten neer te zetten. Het wordt wat Wolff betreft eigenlijk allemaal wat veel en mag het best minder. Hij is nu met zijn team in gesprek over of er gerouleerd moet worden qua ploegendiensten: "Ik zou 20 races per wereldkampioenschap als bovengrens introduceren", zegt hij. "Anders moeten er op elke afdeling gelijkwaardige vervangers worden opgeleid. Er zijn ook medewerkers die juist houden van de levensstijl waarbij constant wordt gereisd, die willen er iedere race zijn. Dus daar moet je een goede afweging in maken."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;