Menu
© Mercedes
Nieuws

Russel licht puntje van 2023’ RW14-sluier op

9 reacties | 1180x gelezen
07-12-2022 12:49

| George Russell werd opgeroepen voor zijn eerste seat-fitting van de aankomende RW14 voor het seizoen 2023! Bij Mercedes zien we hem voor de fitting.

Bron:

Het race-seizoen mag dan ten einde zijn, achter gesloten deuren gaat de F1 natuurlijk gewoon door. Bij Mercedes zijn ze bezig met de juiste aanpassingen te maken voor de stoel van Russell. Om deze zo strak mogelijk te laten passen, moet hij diverse malen de stoel ‘aantrekken’. In een Mercedes-video laat hij dit moment zien en kunnen we een beetje meekijken hoe hij in de aankomende RW14 van het seizoen 2023 stapt.

Russell (24) is maar wat blij met zijn plek in het Mercedes-team. Terecht is hij trots dat hij vóór zijn teamgenoot Hamilton, de zevenvoudig wereldkampioen, eindigde in het eindklassement van de Formule 1 tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi van dit jaar. Teamgenoten die eerder Hamilton versloegen waren:

Jaar
2011 Jenson Button (McLaren) 270 punten – 2e vs Hamilton 227 punten – 5e
2016 Nico Rosberg (Mercedes) 385 punten – 1e vs Hamilton 380 punten – 2e
2022 George Russell (Mercedes) 275 punten – 4e vs Hamilton 240 punten – 6e

De Brit - die pas de derde teamgenoot is die Hamilton in een seizoen verslaat - onthulde eerder hoe ver hij nog moest gaan: “Hij heeft me echt tot het uiterste gedreven als coureur. Ik heb enorm veel geleerd door tegen iemand als hij in dezelfde auto op te treden. Een betere referentie is er niet. Als je me dit aan het begin van het seizoen had verteld, zou ik ongelooflijk trots en ongelooflijk blij zijn geweest.”

De jonge coureur blijft met beide benen op de grond: "Ik denk dat hij een heel moeilijke start van het seizoen had. Toen het niet echt soepel voor hem liep en waarschijnlijk wat soepeler voor mij. Halverwege het seizoen schommelde het een beetje, maar terugkijkend op het seizoen als geheel, heeft het zichzelf waarschijnlijk in evenwicht gehouden." Relativerend zegt hij in een interview waarbij ze samen terugkijken op 2022: "We hebben allemaal onze eigen problemen gehad. Ik twijfel er niet aan dat hij volgend jaar waarschijnlijk weer op zijn normale niveau zal zijn.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;