Menu
© Pirelli
Nieuws

Alex Palou aangesteld als F1-reservecoureur bij McLaren

9 reacties | 1251x gelezen
01-12-2022 21:43

bvonk | Volgend seizoen is Alex Palou de reservecoureur van McLaren in de F1. Dat heeft het team vandaag laten weten. Het team heeft daardoor weer zelf een eigen reservecoureur.

Bron: autosport.com

Toen Lando Norris ziek was voor de GP van Brazilië stond Mercedes-reserverijder Nyck de Vries klaar om het zitje over te kunnen nemen. Dat bleek uiteindelijk niet nodig te zijn en voor het komende seizoen heeft McLaren zelf een eigen reservecoureur.

Alex Palou reed dit jaar een vrije training in de MCL36 voor de Amerikaanse GP en kwam deze week in actie met de MCL35M op het Circuit de Barcelona-Catalunya. En nu heeft McLaren laten weten dat hij de reservecoureur wordt van het Britse team. Palou zal naast zijn activiteiten voor de McLaren IndyCar-formatie beschikbaar zijn als reserve mocht Norris of Piastri niet in staat zijn om te rijden.

“Ik ben zeer vereerd dat ik een van de reservecoureurs ben bij McLaren”, aldus Palou. “Ik heb al achter het stuur van de MCL35M en de MCL36 gezeten en dat was een geweldige ervaring. Ik kan niet wachten om betrokken te zijn bij de auto van volgend jaar. Ik kijk uit om mezelf als coureur te ontwikkelen en ik waardeer het vertrouwen van McLaren dat ze mij deze nieuwe rol gunnen.”


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;