Menu
© Ferrari
Nieuws

Officieel: Ferrari en Mattia Binotto nemen afscheid van elkaar

9 reacties | 1312x gelezen
29-11-2022 15:32

bvonk | De geruchten over een vertrek hingen al even in de lucht, en vandaag heeft de Italiaanse renstal het nieuws nu officieel bekendgemaakt. Na een dienstverband van 28 seizoenen komt er een einde aan de samenwerking tussen Ferrari en Binotto.

Bron: autosport.com

Ferrari begon dit jaar sterk aan het F1 seizoen maar naarmate 2022 vorderde nam Red Bull steeds meer de overhand. Door technische mankementen, tactische missers en rijdersfouten verloor het team een hoop kostbare punten. Er kwam veel kritiek op het Italiaanse F1-team.

Voor de GP in Abu Dhabi kwamen er geruchten dat Ferrari-teambaas Mattia Binotto na 2022 afscheid zou nemen. En een week later meldde Corriere della Sera, een van de grootste Italiaanse kranten, dat een bevestiging van het afscheid aanstaande was. Nu is het officieel: Binotto en Ferrari beëindigen de samenwerking.

In 1994 studeerde Binotto af en voegde zich een jaar later bij de motorenafdeling van Ferrari. De grote successen van Ferrari maakte Binotto van dichtbij mee. In 2013 maakte hij een stap en werd leidinggevende op de motorenafdeling. Drie jaar later promoveerde de Italiaan naar een rol als technisch directeur. Door tegenvallende resultaten werd Maurizio Arrivabene aan de kant gezet en werd Binotto in 2019 teambaas van Ferrari.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;