Menu
© Red Bull
Nieuws

Brawn stopt met de Formule 1 en gaat met pensioen

10 reacties | 1436x gelezen
28-11-2022 23:41

bvonk | In zijn vaste column heeft Ross Brawn aangegeven dat hij na 46 gaat stoppen met de Formule 1. Hij gaat zijn taken als sportief directeur van de F1 neerleggen en genieten van zijn pensioen.

Bron: autosport.com

In september kondigde hij al aan dat hij het na 2022 aan wil doen en nu kondigt hij zijn pensioen aan. Toen Liberty Media in 2017 eigenaar werd van de Formule 1, werd Ross Brawn door zijn ervaring sportief directeur van de F1. Onder zijn leiding werd onder meer gewerkt aan het fors veranderde technische reglement en werden diverse sportieve veranderingen doorgevoerd.

"Alles wat ik de laatste jaren heb gedaan, vond ik geweldig", aldus Brawn. "Ik wilde al geen onderdeel meer zijn van een team, dat ben ik al lang genoeg geweest! En dit was het enige dat mij nog had kunnen aanspreken. Ik heb het geluk gehad dat Liberty mij de kans gaf en ik heb het met plezier gedaan. Nu is het juiste moment om met pensioen te gaan. We hebben het meeste werk gedaan en zitten nu in een periode van consolidatie. In 2026 komt er een nieuwe auto, maar dat duurt nog vier jaar. Dat is nog best ver weg, dus het is beter dat de volgende groep mensen het stokje overneemt. Ik denk dat ik F1 op een goede manier achterlaat."

In 1976 begon de carrière van Brawn toen hij aan de slag ging voor March Engineering. Daarna kwamen Williams, Haas Lola, Arrows en Jaguar. In 1991 kwam hij als technisch directeur terecht bij Benetton waar hij medeverantwoordelijk was voor het binnenhalen van drie wereldtitels. Maar daarna bij Ferrari was er nog meer succes, met elf wereldtitels tussen 1999 en 2004. In 2008 ging hij aan de slag bij Honda maar dat team ging een jaar later stoppen met de F1. Brawn kocht het team, noemde het Brawn GP en won dat jaar beide wereldtitels. Mercedes nam het team daarna over en Brawn bleef er tot eind 2013. Na een korte stop keerde de Brit In 2017 terug als sportief directeur van de koningsklasse.

Na 46 jaar in de Formule 1 vindt Ross Brawn het welletjes geweest. "Ik heb van iedere minuut van mijn F1 carrière genoten en ik heb het geluk gehad dat ik met veel geweldige teams, geweldige coureurs en geweldige mensen heb samengewerkt. Ik zou er niks aan willen veranderen. Ik het niet had kunnen doen zonder de steun van mijn vrouw en familie", zegt Brawn. "Ik ga de F1 nu vanaf de bank bekijken, waarbij ik juich en scheld als een echte F1-fan. Ik ben tevreden dat de sport er goed voor staat en zo'n geweldige toekomst voor zich heeft."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;