Menu
© AlphaTauri
Nieuws

Officieel: Ricciardo wordt derde rijder bij Red Bull Racing

9 reacties | 1578x gelezen
23-11-2022 23:17

bvonk | Een geheim was het niet meer maar vandaag heeft Red Bull Racing het officieel bevestigd. Daniel Ricciardo zal in 2023 gaan fungeren als derde rijder bij het team. De Australiër reed dit jaar voor het team van McLaren en had nog een contract voor 2023 maar dat is overleg ontbonden. Nu keert hij terug bij het team dat hem opleidde en in de F1 bracht.

Bron: autosport.com

Ricciardo begon zijn F1 loopbaan bij Red Bull en maakte in 2019 de verrassende overstap naar concurrent Renault. Na twee jaar kwam hij bij McLaren terecht waar hij de perfect teamgenoot leek te zijn voor Lando Norris.

Maar de resultaten vielen zwaar tegen en toen Ricciardo te horen kreeg dat F1-rookie Oscar Piastri hem zou gaan vervangen in 2023 moest hij opzoek naar een ander plekje. Een race-plek is het niet worden maar wel een plek bij het team waar hij begon.

"Ik ben zeer blij dat ik thuis kan komen naar Red Bull Racing als derde rijder. Ik heb al zoveel speciale herinneringen aan mijn tijd hier en het welkomstgebaar van Christian, Dr. Marko en het gehele team is iets waar ik zeer dankbaar voor ben. Persoonlijk is de mogelijkheid voor mij om bij te kunnen dragen en omgeven te zijn in het beste team in de F1 een grote winst. Tegelijkertijd kan ik de tijd gebruiken om mezelf op te laden en opnieuw te focussen. Ik kan niet wachten om het team te helpen ondersteunen met simulatorwerk, testsessies en commerciële activiteiten. Lets go!" Aldus Ricciardo


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;