Menu
© Red Bull
Nieuws

Perez over Verstappen: "Ik kan dit niet geloven!"

5 reacties | 997x gelezen
15-11-2022 10:28

ewald | Na afloop van de Grand Prix in Brazilië waren er de nodige brandjes te blussen voor het team van Red Bull.

Bron: ViaPlay

Het was namelijk Max Verstappen die een temorder weigerde om Sergio Perez te laten passeren. Perez was na afloop van de race dan ook erg boos. Hij begreep niets van deze situatie.

Na de tweede Safety-Car fase in de race haalde Verstappen zijn teamgenoot in. Verstappen ging daarna op jacht naar zijn voorligger. Hij slaagde niet in deze missie. Toen dat niet bleek te lukken kreeg hij de vraag van zijn team om Perez, zijn teamgenoot, hem te laten passeren. Het was namelijk nog mogelijk om Perez tweede te laten worden in het wereldkampioenschap. Verstappen zei dat hij zijn redenen had om dat niet te doen en weigerde de teamorder.

Perez snapte helemaal niets van deze situatie dat Verstappen de teamorder weigerde. Hij was dan ook witheet. Na afloop sprak hij zich dan ook uit voor de camera. "Dit is niet te geloven. Na alles wat ik voor hem gedaan heb


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

RuudK
Silver Member

Niet slim Max ... onnodig en kampioen onwaardig. Je hebt mede dankzij Perez nu 2 wereldtitels behaald, zeker de titel van vorig jaar.

0 15-11-2022 11:10:35
Geeke
Gold Member

Ik begrijp niet waarom men daar zo boos over wordt, het weigeren van een gunst is eenieders recht. Je kunt het vragen maar een gunst is een gunst. Slim is het inderdaad niet, maar Max is nog jong en emotioneel reageren is dan normaal. Ik had hem voorbij gelaten naar met de opmerking dat ik nog iets tegoed houd. Daarmee had hij veel meer bereikt.

2 15-11-2022 14:41:23
bvonk
Moderator

Ik zag het toch meer als teamorder dan vragen om een gunst. Maar we weten niet wat er in de kamers van Red Bull is afgesproken. Max kan wel zeggen dat hij heeft aangeven waarom hij het niet doet maar wat is toen de reactie geweest van Red Bull.

De volgende keer als Verstappen Perez nodig heeft dan gaat Perez wel even wat langer nadenken. En dan kan het wel eens om een overwinning of meer gaan.

15-11-2022 15:38:36
RCH
Member

Volgens mij werd het hem opgedragen door zijn werkgever. Hij staat op de loonlijst bij Red Bull. Red Bull niet bij Max Verstappen. Vindt het erg respectloos naar zijn team.

15-11-2022 17:53:38
Geeke
Gold Member

Klopt, slim is het dus niet. Ofwel Max weet iets wat wij nog niet weten over de toekomst van Perez..

0 15-11-2022 17:33:45
;