Menu
© Williams
Nieuws

Nyck de Vries valt mogelijk in bij McLaren in Brazilië

9 reacties | 1463x gelezen
10-11-2022 21:50

bvonk | Vandaag was Lando Norris vanwege een mogelijke voedselvergiftiging niet aanwezig bij de mediadag in Brazilië. McLaren liet kort daarna weten dat De Vries als invaller optreedt mocht de Brit zich vrijdag nog niet fit genoeg voelen.

Bron: autosport.com

McLaren liet weten dat Lando Norris mogelijk een voedselvergiftiging heeft opgelopen. Daarna liet de Brit weten in het hotel te blijven en de F1-mediadag over te slaan. De Britse renstal meldde dat Nyck de Vries als reservecoureur voor Mercedes naar Brazilië is afgereisd en ook beschikbaar is voor McLaren. Inmiddels is de Nederlander bij McLaren geweest voor de eerste voorbereidingen. De Fries hees zich in een overall van McLaren en nam daarna plaats in de MCL36.

Komend weekend kent vanwege de sprintrace een ander format dan normaal. Vrijdag is er slechts een training en vrijdagavond Nederlandse tijd komt de kwalificatie. Mocht Norris zich zaterdag toch weer goed genoeg voelen, dan mag de Brit het weekend in theorie wel afmaken. Als De Vries de kwalificatie doet, mag Norris op basis van uitzondering in het reglement alsnog de sprint- en hoofdrace doen. Met een goede rondetijd in de tweede training kan hij dan toestemming krijgen van de wedstrijdleiding. In dat geval start Norris vanaf de laatste startplek, ongeacht wat De Vries in de kwalificatie heeft neergezet.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;