Menu
© Red Bull
Nieuws

Max Verstappen: Ik zie het nut van een sprintrace niet.

17 reacties | 1534x gelezen
08-11-2022 10:30

ewald | Volgens Max Verstappen is er niet echt nut om een sprintrace te rijden. De meeste coureurs nemen weinig risico in een sprintrace. Het zou dan ook geen echt race zijn.

Bron: Formule1nieuws

De laatste sprintrace van dit seizoen zal in Brazilië plaatsvinden Het is de derde van het seizoen. Het volgende jaar staan er zes op de kalender. Het zou voor meer spanning moeten zorgen. Dit omdat de kwalificatie dan naar vrijdag verschuift en de sprintrace van zaterdag de startvolgorde gaat bepalen.

"In de sprintrace gaat het erom dat je in de top-drie blijft en dat je geen schade rijdt. Het is wat mij betreft dan ook geen echte race. In de hoofdrace zijn er meer punten te verdelen dus dan nemen we meer risico."

"Het brengt alleen door de extra start wat meer spanning in het raceweekend. Alleen coureurs die niet op hun gebruikelijke positie staan zullen naar voren gaan rijden. "

"Het zou bij alleen de hoofdrace moeten blijven op zondag. We hebben veel spannende races gehad. Het toevoegen van een sprintrace heeft geen meerwaarde." Aldus Verstappen


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;