Menu
© Mercedes
Nieuws

Wolff: "Onze strategie was fout"

12 reacties | 1356x gelezen
02-11-2022 09:53

ewald | Het afgelopen weekend begon Mercedes vol goede moed aan de Grand Prix van Mexico. George Russell startte als tweede en Lewis Hamilton startte als derde.

Bron: Sky Sports

Helaas voor de heren konden ze er niet met de zege vandoor gaan. Dat kwam doordat Mercedes voor een andere strategie koos dan die van Max Verstappen. Toto Wolff gaf later toe dat dit niet de juiste beslissing was om dat te doen.

Max Verstappen startende race op een setje zachte banden. Hij wist hoerdoor iedereen voor te blijven. Zowel Russel als Hamilton verschenen namelijk aan de start met een set mediums/ Deze banden weren halverwege de race verwisseld door harde banden. Deze keuze was achteraf niet de juiste. Verstappen kan de race door zijn andere strategie erg eenvoudig winnen.

Verstappen ging de finish over op een set mediums. Mercedes had deze strategie niet verwacht van Red Bull. Na de race liet Toto Wolff dat dan ook weten. "We dachten dat mediums het niet vol zouden houden tot het einde van de race. Dat was voor ons een complete verrassing. We hadden het gewoon verkeerd ingeschat."

"Voorafgaand aan de Grand Prix hebben we gesproken over een strategie van softs naar hards. We dachten dat dat niet goed zou gaan. We hebben de strategie van softs naar mediums geeneens overwogen." Aldus Wolff


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;