Menu
© Mercedes
Nieuws

Wolff: "Onze strategie was fout"

3 reacties | 958x gelezen
02-11-2022 09:53

ewald | Het afgelopen weekend begon Mercedes vol goede moed aan de Grand Prix van Mexico. George Russell startte als tweede en Lewis Hamilton startte als derde.

Bron: Sky Sports

Helaas voor de heren konden ze er niet met de zege vandoor gaan. Dat kwam doordat Mercedes voor een andere strategie koos dan die van Max Verstappen. Toto Wolff gaf later toe dat dit niet de juiste beslissing was om dat te doen.

Max Verstappen startende race op een setje zachte banden. Hij wist hoerdoor iedereen voor te blijven. Zowel Russel als Hamilton verschenen namelijk aan de start met een set mediums/ Deze banden weren halverwege de race verwisseld door harde banden. Deze keuze was achteraf niet de juiste. Verstappen kan de race door zijn andere strategie erg eenvoudig winnen.

Verstappen ging de finish over op een set mediums. Mercedes had deze strategie niet verwacht van Red Bull. Na de race liet Toto Wolff dat dan ook weten. "We dachten dat mediums het niet vol zouden houden tot het einde van de race. Dat was voor ons een complete verrassing. We hadden het gewoon verkeerd ingeschat."

"Voorafgaand aan de Grand Prix hebben we gesproken over een strategie van softs naar hards. We dachten dat dat niet goed zou gaan. We hebben de strategie van softs naar mediums geeneens overwogen." Aldus Wolff


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

RuudK
Silver Member

Dit vat alles samen, reactie van Jacques Villeneuve ‘Misschien moet Mercedes gewoon tv kijken en niet naar hun computers’. Elke kijker en ander team zag dat de zachte compounds het lang uithielden en dus de betere keuze waren, behalve Mercedes. En probleem ligt ook bij Lewis en George daar het lijkt zij geen enkele inspraak krijgen bij deze keuzes. Laat zien dat Mercedes alleen maar gewend is om vooraan te rijden en risico's te mijden en daar win je op dit moment geen prijzen mee.

1 02-11-2022 10:11:02
RCH
Member

Mercedes liet vorig jaar al vaak zwakke en foute strategieën zien. Zo zie je maar weer dat alles moet kloppen in het team om succesvol te zijn. Op dit moment heeft Red Bull een goede auto, goede coureur, goede strategen en goede pitcrew.

02-11-2022 21:47:49
arts3
Silver Member

Pirelli had dit keer de banden voorzien van andere compounds,waardoor de zachte band overeen kwam met medium,medium met hard en Mercedes reed dus op super
Harde banden op het laatst.

0 03-11-2022 11:14:51
;