Menu
© Ferrari
Nieuws

Sainz haalt uit naar Russel na uitvalbeurt

9 reacties | 1658x gelezen
24-10-2022 13:39

ewald | Gisteren startte Carlos Sainz vanaf pole position in de Amerikaanse Grand Prix. Het leek erop dat de Ferrari coureur een goede kans zou hebben op de overwinning.

Bron: Viaplay

Echter lag hij er na de eerste bocht al uit. Het was George Russel die hem aantikte en hij moest de pits in. Carlos Sainz was witheet van woede.

Het is voor Sainz tot nu toe een zeer teleurstellend seizoen. Sainz heeft al meerdere keren een uitvalbeurt gehad in de voorgaande Grand Prix. Nu was het dus ook weer in Austin raak. Hierdoor verloor hij de eerste plek aan Max Verstappen. Zijn wagen was dusdanig beschadigd dar Ferrari besloot zijn race te beëindigen.

Sainz was na zijn korte race niet echt blij. Hij gaf Russell de volledige schuld van het ongeval. Ook de wedstrijdleiding kon zich hierin vinden en Russel kreeg een tijdstraf van vijf seconden. "Het is erg frustrerend dat ik weer een race had waarin ik geeneens een ronde kon rijden. Dat terwijl ik vanaf pole position gestart was. Het verbaast me wel dat topcoureurs dit soort fouten maken. Het is dan ook erg pijnlijk dat ik hierdoor uitviel." Aldus Sainz


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;