Menu
© AlphaTauri
Nieuws

Russell: "Geen regel die zegt hoe hard je moet gaan tijdens code rood"

11 reacties | 1724x gelezen
12-10-2022 07:44

ewald | Het begin van de Japanse Grand Prix was erg chaotisch. Onder andere Pierre Gasly speelde hier de hoofdrol in.

Bron: Motorsport

Tijdens een code rood kan hij ternauwernood een bergingsvoertuig ontwijken. Door het opspattende water schrok hij van de tractor die hij niet zag. Hiervoor werd hij bestraft door de wedstrijdleiding. Echter nemen nu collega's het voor hem op.

Gasly zou veel te hard hebben gereden tijden de rode vlag situatie. Volgens de stewards reed hij ruim boven de 200 kilometer per uur. Op een gegeven moment reed hij zelfs 251 kilometer er uur. Hij kreeg hiervoor een tijdstraf van 20 seconden.

Veel coureurs zijn het niet eens met de straf. George Russel vergelijkt de situatie met een virtuele safety car. "Er is geen regel over hoe hard je mag gaan. Je moet de delta respecteren. Als je daarboven zit dan kan je die weer terugbrengen naar nul. Dat is hoe coureurs dat doen. Het is ook de enige manier om je banden warm te houden. Inhouden, de delta positief krijgen en dan weer versnellen."

Volgens de stewards reed Gasly veel te snel. Tijdens een code rood kunnen er voertuigen of personen op de baan staan. Dan is 250 kilometer per uur gevaarlijk. Volgens Russel ligt het anders. "De auto kan 330 kilometer per uur. In onze wereld is 250 kilometer per uur dan ook niet zo hoog."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;