Menu
© Red Bull
Nieuws

Red Bull overschreed budgetlimiet in 2021

14 reacties | 1826x gelezen
11-10-2022 13:37

ewald | Volgens de FIA heeft Red Bull Racing in het seizoen 2021 de budgetlimiet overschreden. Wat voor straf ze hiervoor krijgen is nog niet bekend.

Bron: Formule1nieuws

Het ligt in de lijn der verwachting dat ze er een geldboete gaan krijgen. Het team van Williams heeft een fout in de procedure gemaakt. Dat werd al eerder bekend. Nu lijkt het erop dat ook Aston Martin de fout is ingegaan.

De budgetlimiet in 2021 lag op 145 miljoen dollar. Hier moeten alle kosten van betaald worden. Met uitzondering van de kosten van de motoren, de kosten van de marketing, de drie bestbetaalde personeelsleden van het team en het salaris van de coureurs. Red Bull zou de budgetlimiet het afgelopen seizoen met minder dan 5% hebben overschreden.

Het nieuws dat het zo was kwam vlak voor de Grand Prix van Singapore naar buiten via verschillende media. Zowel de concurrent Mercedes als Ferrari reageerde fel op de berichten. Zo hopen dan ook dat de FIA stevig gaat ingrijpen.

De FIA heeft ook een zevental teams een 'Cost Cap-certificaat' gegeven. Williams, Aston Martin en Red Bull vormen dus de uitzondering. Het nieuws was voor de meeste geen verrassing. Dat er een geldboete volgt ligt voor de hand. De budgetcap-zaak is een nieuw fenomeen in het seizoen van 2021 wat toch al roerig was.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;