Menu
© AlphaTauri
Nieuws

FIA: "Er komt een onderzoek aan naar tractor-incident Gasly"

12 reacties | 1796x gelezen
10-10-2022 11:42

ewald | De gisteren gereden Grand Prix van Japan was een waar spektakel. Na een aantal rondjes werd de Grand Prix stilgelegd. Dat kwam door de aanhoudende hevige regenval en een aantal andere incidenten.

Bron: Formule1nieuws

Pierre Gasly raakte in de openingsfase van de race een reclamebord. Daarna kwam hij, tijdens een rode vlag, een tractor tegen. De FIA gaat hier onderzoek naar doen.

Pierre Gasly was heel erg boos toen hij de tractor tegen kwam. Gelukkig voor hem zag hij de tractor net op tijd. Zijn gedachten gingen direct terug naar 2014, toen Jules Bianchi een fataal ongeluk had in een soortgelijk situatie. Gasly bleek wel te hard gereden te hebben terwijl er een code rood was. Hiervoor kraag jij na de race een tijdstraf van 20 seconden.

Veel collega's gaven Gasly wel bijval. Ze waren het er unaniem mee eens dat het een zeer gevaarlijke plek was waar de tractor reed. Uiteindelijk ging de FIA overstag en kwam met een statement. Ze gaven aan dat het normaal is dat er tijdens een code rood of een safetycar onder andere tractors op de baan komen. Wel lieten ze nog weten dat ze een onderzoek gaan instellen naar het gebruik van opruim-voertuigen tijdens de Grand Prix van Japan.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;