Menu
© AutoBlog.com
Nieuws

Porsche zie af van Formule1

11 reacties | 1624x gelezen
04-10-2022 11:02

ewald | Er gaan al langere tijd de geruchten rond dat Porsche de stap naar de Formule1 zou gaan nemen in 2026.

Bron: RTL

Porsche heeft interesse getoond in de nieuwe motorreglementen. Er zijn zelfs gesprekken gevoerd met Red Bull Racing. Echter liepen die op niets uit. Nu lijkt het erop dat Porsche het op de lange baan heeft geschoven

Al in het begin van de aankondiging van de motorreglementen was Porsche al geïnteresseerd in deelname aan de Formule1 vanaf seizoen 2026. Ook maakte Red Bull en Porsche er geen geheim van dat ze om de tafel zaten om te praten over een mogelijke samenwerking vanaf 2026. De eisen van Porsche waren echter te veel. Hierdoor haakte Red Bull af. In september maakte ze beide bekend dat de gesprekken waren stukgelopen. Porsche zou toen nog wel interesse hebben in de Formule1.

Echter nu lijkt het erop dat Porsche de Formule1 uit haar hoofd heeft gezet. Het Duitse RTL weet te melden dat Porsche afziet van deelname. Ze zouden namelijk direct vanaf het begin meedoen om de zeges. Ze denken dat het alleen maar kan samen met Red Bull. Zoals het er dus nu naar uitziet is Audi de enige nieuwkomer in 2026. Op dit moment zijn er nog geen andere partijen die interesse hebben.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;