Menu
© AlphaTauri
Nieuws

AlphaTauri: Contract Tsunoda met één jaar verlengt

10 reacties | 1738x gelezen
22-09-2022 10:39

ewald | Het volgende seizoen zal Yuki Tsunoda ook weer voor het team van AlphaTauri uitkomen. Yuki is sinds het afgelopen jaar verbonden aan het Italiaanse raceteam.

Bron: Formule1nieuws

Hij heeft de afgelopen tijd veel progressie weten te maken. Daar is het team erg blij mee. Met deze stap is dus in ieder geval één van de twee stoeltjes officieel gevuld.

Op dit moment rommelt het een beetje over het rijders duo voor 2023 bij AlphaTauri. Het lijkt erop dat Pierre Gasly de overstap gaat maken naar het team van Alpine. Dat ze nu Tsunoda een contractverlenging hebben gegeven is dan ook de meest logische keuze.

Tsunoda zelf is erg blij met deze verlenging. "Ik wil iedereen bij Red Bull en AlphaTauri heel erg bedanken dat ik de kans krijg om nog een jaar langer te rijden in de Formule1. Nadat ik naar Italië ben verhuisd voel ik me ook echt een onderdeel van het team. "

Franz Tost is blij dat Tsunoda in 2023 aanblijft. Er waren het eerste jaar wel wat problemen met hem. Maar Tost geeft aan dat hij graag werkt met dergelijke coureurs. "Het afgelopen jaar hebben we kunnen zien dat Yuki een erg getalenteerde coureur is. Hij zit nog in een leercurve. Zoals we weten heeft een dergelijke coureur drie jaar nodig om te wennen aan de Formule1. Ik ben blij dat hij nog een kans krijgt."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;