Menu
© Williams
Nieuws

Voor twee teams uitkomen in 1 weekend niet meer gebeurd sinds 1978

1 reactie | 863x gelezen
14-09-2022 08:19

ewald | Het afgelopen weekend debuteerde Nyck de Vries in de Formule1. Hij kreeg op zaterdagochtend te horen dat hij zich mocht melden bij het team Williams.

Bron: Formule1nieuws

Alexander Albon kon namelijk niet in actie komen in Monza omdat hij een blindendarmontsteking had. De Vries mocht voor hem invallen en maakte veel indruk.

De kwalificatie die hij reed was goed. Doordat er een aantal gridstraffen uitgedeeld waren bij andere coureurs mocht hij starten vanaf een achtste plaats. De Vries reed een race die zeer solide was. Hij kon goed meekomen in het middenveld. Hij wist uiteindelijk als negende over de finishlijn te komen. Hij was veel sneller dan zijn tijdelijke teamgenoot Nicholas Latifi en wist 2 WK-punten te pakken.

De Vries reed het afgelopen weekend voor twee teams. Dat was voor het laatst gedaan in 1978 door Harald Ertl. De Vries reed de eerste vrije training in Monza voor Aston Martin. De derde vrije training, kwalificatie en race reed hij voor Williams.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Jan1947
Silver Member

Voor wie de Vries afgelopen weekend in Monza gereden heeft weet iedereen al. Dat het rijden voor twee teams al eerder gebeurd is is nieuws. Het was leuk geweest als dat nieuws iets uitgebreider was beschreven, bijvoorbeeld voor welke teams Harald toen gereden heeft.
Ik heb het even nagezocht. Het was in Monza waar hij een eerste training in een Ensign zat, maar waar hij tijdens het weekend overstapte in een ATS. Overigens wist hij zich in beide wagens niet te kwalificeren. (Bron: Wiki)

0 15-09-2022 07:54:36
;