Menu
© Williams
Nieuws

Wolff over De Vries: "Erg goed wat hij gedaan heeft in Monza"

9 reacties | 1787x gelezen
13-09-2022 09:22

ewald | Het afgelopen weekend moest Nyck de Vries ineens debuteren in de Formule1. Het was zaterdagochtend dat hij opgeroepen werd om Alexander Albon van het team van Williams te vervangen.

Bron: Formule1nieuws

De Vries was erg goed tijdens zijn debuut in de Formule1. Hij wist zelfs als negende over de finish te komen afgelopen zondag. Hij kreeg van vele mensen complimenten.

Hij wist hiermee zelfs punten te vergaren in Monza. Het was wel een chaotisch weekend voor de Nederlandse coureur die reserve coureur is van Mercedes. Op vrijdag was hij al uitgeleend aan een ander team. Hij kwam toen in actie voor het team van Aston Martin in de eerste vrije training. Na zaterdagochtend heeft hij zich aangesloten bij team Williams.

Toto Wolff, teambaas van Mercedes, was erg tevreden over zijn pupil. "Op het ene moment rij je nog in een Aston Martin met meetapparatuur en op het andere moment val je last minute in bij team Williams. Dan versla je ook nog eens je teamgenoot met een grote marge."

Het lijkt er op dit moment nog wel op dat het Formule1 avontuur van De Vries eenmalig is. Hij heeft nog geen vast stoeltje. Wel heeft Wolff al meerdere keren aangegeven dat De Vries wat hem betreft een permanent zitje verdient in de Formule1. "Hij heeft laten zien waar hij in staat is. Zonder enige voorbereiding stapte hij dit weekend in een auto waar hij nog niet in gereden had en weet dat dit resultaat neer te zetten."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;