Menu
© Alfa Romeo
Nieuws

Startopstelling Grote Prijs van Italië 2022

3 reacties | 1617x gelezen
10-09-2022 21:28

bvonk | Morgen begint om 15:00 de race van de Grote Prijs van Italië, hier is alvast de voorlopige startopstelling te zien.

Bron: Formule1nieuws.nl

Verstappen en Ocon hebben een 5 plaatsen gridstraf gekregen voor vervanging van een onderdeel van de power unit.

Perez heeft een 10 plaatsen gridstraf gekregen voor vervanging van meerdere onderdelen van de power unit.

Bottas, Magnussen en Schumacher hebben een 15 plaatsen gridstraf gekregen voor vervanging van meerdee onderdelen van de power unit en de versnellingsbak.

Hamilton en Sainz zijn achteraan de grid geplaats vanwege meerdere wijzigingen in de onderdelen van de power unit.

Tsunoda is achteraan gezet van de grid vanwege meerdere wijzigingen in de powerunit, 10 plaatsen grid penalty voor het verzamelen van vijf berispingen, drie plaatsen grid penalty voor het negeren van gele vlaggen.


© Formule1nieuws.nl

Deze opstelling is gebaseerd op de kwalificatie die eerder vandaag is verreden, de directe uitkomst met rondetijden kun je hier vinden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Geeke
Gold Member

Stel je voor een Hollands gevecht bij de start :)
Ik moet eerlijk toegeven dat ik minder verwacht had van Nyck, Latifi kan het wel vergeten nu natuurlijk. Mooi die plekken naar achter, zo wordt de race nog leuk, Max op pole had ik minder gevonden.

0 11-09-2022 09:31:50
Jan1947
Silver Member

Ik snap er niks van. Gisteren na de kwalificatie werd er gezegd dat de volgorde waarin de gridstraffen toegekend werden bepalend was voor de startopstelling en in dat overzicht stond Max op startplek vijf en nu staat hij toch op zeven. Niet dat het veel uitmaakt, duurt gewoon een paar ronden langer voordat hij vooraan rijdt, maar ik vind het wel verwarrend.

1 11-09-2022 11:57:12
bvonk
Moderator

Met nog een half uur te gaan is er nog wat onduidelijkheid over de plek van Verstappen maar dit is de opstelling zoals op de officiële f1 staat dus neem aan dat het zo blijft maar anders proberen we het aan te passen.

11-09-2022 14:35:41
;