Menu
© Red Bull
Nieuws

Marko: "Porsche zal geen aandeelhouder worden bij ons"

2 reacties | 545x gelezen
06-09-2022 09:54

ewald | Er gaan vanaf 2026 nieuwe motorreglementen gelden in de Formule1.

Bron: Sport1

Omdat er nieuwe reglementen komen zijn er autofabrikanten die ook interesse hebben getoond in de Formule1. In België maakte Audi bekend dat ze in willen stappen. De verwachting is dat ook Porsche dat zal gaan doen. Tot een aankondiging van Porsche is het nog niet gekomen.

Maar dat Porsche de Formule1 in wil stappen is geen geheim meer. Er waren zelf geruchten dat ze in zee zouden gaan met Red Bull Racing. Er zijn zelfs gesprekken geweest tussen Porsche en Red Bull. Maar tot concrete plannen is het nog niet gekomen. Zoals het er nu naar uitziet zal die er ook niet komen.

Red Bull is op de achtergrond ook bezig met hun eigen motorproject. Helmut Marko is duidelijk over de samenwerking met Porsche. "We hebben het in ons om zelf een motor te bouwen. Porsche zal dan ook geen aandeelhouder worden bij ons."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Jan1947
Silver Member

Het was niet slechts aandeelhouder worden. Het ging over een aandeel van 50%. En dan krijg je automatisch de discussie wie de dienst uitmaakt. Dat zorgt voor onrust en dat gaat ten koste van de prestaties.
RedBull is op dit moment het beste team, wat tevens alles zelf in de hand heeft. Ze hebben Porsche helemaal niet nodig

0 06-09-2022 12:43:01
Geeke
Silver Member

Beetje naïef van Porsche om dat te verwachten van een momenteel dominerend team. Te hoog geschoten is altijd mis.

0 06-09-2022 13:44:08
;