Menu
© Red Bull
Nieuws

Terugblik GP België: Verstappen beleeft oppermachtig weekend

9 reacties | 1376x gelezen
29-08-2022 16:00

V.malafronte | Nadat bekend werd dat Max Verstappen door een gridstraf op Spa ver naar achter zou starten leek een podiumplek het maximaal haalbare, maar dat de Nederlander een dominante zege zou boeken werd zeker niet door iedereen verwacht. Wil je de actie van het Grand Prix weekend herbeleven, of heb je juist wat gemist? Lees alles in deze samenvatting.

Bron: Formule1nieuws.nl

Na een verdiende vakantie keert het Formule 1-circus terug, en wel op het prachtige circuit van Spa-Francorchamps. Tijdens de eerste trainingsdag wordt bekend dat Max Verstappen en Charles Leclerc in ieder geval niet vooraan zullen beginnen, omdat ze diverse nieuwe motoronderdelen krijgen en daarom een gridstraf zullen ontvangen. Tijdens de trainingen gaan Red Bull en Ferrari verder met waar ze voor de vakantie mee bezig waren: strijden om de topposities. Waar Leclerc in VT nog het snelste is, zetten de Red Bulls de rode wagens in de tweede en derde training op flinke achterstand. Het is duidelijk dat Red bull favoriet is in Spa.

In de kwalificatie onderstreept Red Bull de goede vorm met een snelste tijd van Max Verstappen. Door zijn straf start hij echter als veertiende. Ook mede-titelkandidaat Leclerc schuift naar achter, naar een vijftiende startplek, na een vierde kwalificatietijd. Carlos Sainz erft namens Ferrari zo de eerste startplek, voor Sergio Perez in de tweede Red Bull. Oude rot Fernando Alonso schuift door naar de derde startplek, voor Lewis Hamilton.

De race wordt met veel machtsvertoon gewonnen door Verstappen vanaf P14. Achter hem kwam Sergio Perez als tweede over de finishlijn en het podium werd compleet gemaakt door Carlos Sainz. Leclerc loopt nog meer schade in het klassement op met slechts een zesde plek en lijkt definitief af te haken in de titelstrijd (ook al is het in theorie nog mogelijk). De Ferrari-coureur moet op Spa zelfs nog George Russell en Fernando Alonso voorlaten.

Komend weekend strijkt de Formule 1 neer in ons eigen Zandvoort. Check onze racekalender voor alle datums.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;