Menu
© Pirelli
Nieuws

Officieel: Ricciardo verlaat McLaren eind 2022

12 reacties | 1426x gelezen
25-08-2022 13:27

bvonk | Hij had nog een contract tot eind 2023 met McLaren maar nu hebben ze samen besloten om aan het einde van 2022 al uit elkaar te gaan.

Bron: autosport.com

In zijn eerste jaar bij McLaren pakte hij een overwinning in Monza maar de Australiër is dit jaar bezig met een zeer tegenvallend seizoen. Hij is vrijwel elk weekend langzamer dan zijn teamgenoot Norris en aan zijn toekomst werd al geruime tijd getwijfeld. Het is de verwachting dat Oscar Piastri hem gaat opvolgen bij het team.

In een persbericht waar Ricciardo zelf ook aan het woord kwam maakte McLaren het nieuws bekent. "Het is een privilege dat ik onderdeel mocht zijn van de McLaren familie voor de laatste twee jaar. In de afgelopen maanden heb ik veel gesproken met Zak en Andreas en zijn we gezamenlijk tot de beslissing gekomen dat onze wegen scheiden na dit seizoen." aldus Ricciardo.

McLaren is Ricciardo dankbaar voor hun gezamenlijke tijd maar toch heeft het team besloten om afscheid te nemen van elkaar. CEO Zak Brown legt het uit: "Daniel was een goede toevoeging voor het team en het was fantastisch samenwerken. Ik wil hem bedanken voor zijn inzet op de baan en in de fabriek. Het is geen geheim dat we hadden gehoopt meer te bereiken samen. Dat hij een race won als McLaren-coureur was een absoluut hoogtepunt. We wensen hem het beste in de toekomst en we gaan genieten van de rest van het seizoen."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;