Menu
© Red Bull
Nieuws

Red Bull: "Er komt een nieuwe monocoque om gewicht te besparen"

9 reacties | 1785x gelezen
22-08-2022 18:51

ewald | Aan het begin van het seizoen zijn er nieuwe technische reglementen gekomen in de Formule1. Met de invoering hiervan ging ook het minimum gewicht van de wagen omhoog naar 795 kilogram.

Bron:

De meeste teams hadden een auto gebouwd die boven dit gewicht uitkwam. Na de vele vragen van de teams is het uiteindelijke minimumgewicht verhoogt met drie kilo naar 798 kilogram.

Ondanks dat het verhoogd is hebben veel teams moeite om het gewicht te behalen. Er werden door verschillende teams dan ook auto’s op dieet gezet. Er is zelfs sprake van dat er minder verf gebruikt ging worden op de wagens. Ook Red Bull heeft moeite om het gewicht van de auto naar beneden te krijgen. Ze hebben er veel voor over om het minimun gewicht te behalen.

Red Bull is op het moment bezig om een nieuwe monocoque te ontwikkelen die aanzienlijk lichter zou zijn dan die van de concurrent. Hiermee zouden ze een voordeel van kunnen hebben van twee tot drie tienden van een seconden. Wel zou de nieuwe monocoque meer gaan kosten. Er moest immers dan een nieuwe crashtest gedaan worden.

Er zijn op dit moment een tweetal teams die zich aangemeld hebben bij de FIA voor een nieuwe crashtest.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;