Menu
© Red Bull
Nieuws

Marko bevestigd dat motordeal met Porsche nog niet rond is

9 reacties | 1837x gelezen
20-08-2022 21:38

bvonk | Afgelopen week keurde de autosportfederatie FIA de nieuwe motorregels voor 2026 goed en daardoor is de kans groot dat Porsche en Audi gaan deelnemen aan de Formule 1. Red Bull heeft al een paar keer aangegeven om te willen gaan samenwerken met Porsche. Adviseur Dr. Helmut Marko geeft de laatste nieuws en suggereert dat AlphaTauri ook met de nieuwe krachtbron wil gaan rijden.

Bron: GPblog

De Volkswagengroep waar Porsche en Audi onder vallen willen al een tijdje deelnemen aan de Formule 1. Aan het begin van dit jaar kwamen er al verhalen dat Porsche van plan is om Red Bull te gaan voorzien van motoren. Maar omdat de nieuwe motorregels voor 2026 nog niet vastlagen werd er nog niets bevestigd door Volkswagen. De autofabrikant wilde specifieke regels over een budgetplafond, duurzamere motoren, duurzamere brandstof en gelijke kansen voor nieuwkomers ten opzichte van de gevestigde motorleveranciers. Een voorbeeld daarvan is de toegestane tijd in de windtunnel voor een nieuwkomer ten opzichte van de bestaande teams en het materiaal van de krachtbronnen. Porsche pleit voor aluminium motoren, terwijl Ferrari en Mercedes hun stalen motoren wil behouden.

Met de nieuwe regels die vanaf 2026 ingaan wil de leiding van de Formule 1 het motorreglement minder complex maken zodat meer autofabrikanten willen instappen. De motoren moeten simpeler en daarmee goedkoper worden en volledig op duurzame brandstof gaan draaien. Het nieuwe reglement past in de ambitie van de Formule 1 om vanaf 2030 CO2-neutraal te zijn.

Helmut Marko gaf in een interview aan dat er nog niets is besloten: "Er is nog niets getekend. Pas als iedereen 'ja' heeft gezegd is er een deal." Marko lijkt de rivalen van Red Bull te begrijpen die het nog niet eens zijn met de wensen van Porsche en Audi: "De topteams willen er het beste uithalen voor zichzelf. Hoe minder tijd de nieuwkomers hebben om zich voor te bereiden, hoe beter dat is voor de bestaande teams."

Als er een deal komt met Red Bull dan gaat AlphaTauri waarschijnlijk ook met een Porsche krachtbron rijden.

Het lijkt erop dat Audi een huidig Formule 1-team wil gaan overnemen, het team van Sauber (Alfa Romeo) lijkt de voornaamste kandidaat voor een overname.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;