Menu
© Ferrari
Nieuws

Binotto geeft toe te veel gepusht te hebben bij motorontwikkeling

10 reacties | 1946x gelezen
15-08-2022 21:53

bvonk | Ferrari teambaas Mattia Binotto geeft toe dat het team te veel heeft gepusht bij de ontwikkeling van de krachtbron, wat heeft geleid tot de slechte betrouwbaarheid. En daardoor is het team achter Red Bull en Max Verstappen geraakt in de strijd om het kampioenschap.

Bron: carvrum.com

Ferrari heeft misschien wel de beste F1 wagen in 2022, maar het team staat 97 punten achter Red Bull in het constructeurskampioenschap en Charles Leclerc 80 punten achter op Verstappen in het rijdersklassement.

Het Italiaanse team heeft te maken gehad met een reeks betrouwbaarheidsproblemen waarbij zowel Leclerc als teamgenoot Sainz bij een paar races moesten stoppen vanwege een probleem met de motor. Teambaas Binotto geeft nu toe dat het team probeerde de vermogenskloof tussen naar Red Bull's en Mercedes te overbruggen, waarbij betrouwbaarheid werd opgeofferd voor prestaties.

"We hebben de prestatielimieten verlegd die verder gaan dan wat een normaal betrouwbaarheidsplan zou zijn geweest. Het was gewoon belangrijk, om de kloof die we hadden met de concurentie, te dichten voordat de bevriezing er zou komen van de motorontwikkeling. We hebben dat gedaan met in ons achterhoofd dat we eventuele betrouwbaarheids problemen altijd later wel op kunnen lossen."

“Dit wil niet zeggen dat we bij de eerste race aankwamen met het idee dat we totaal onbetrouwbaar waren, dat was niet zo. In de wintertests kwamen er geen problemen naar voren, maar het was geen ideale situatie.

De problemen die we op de baan hadden kwamen niet naar voren tijden de test met de banksimulatie. Ik denk dat het typische onverwachte gebeurtenissen zijn bij een nieuw project. Ik ben dan ook niet echt verrast. Het was gewoon iets waar we rekening mee moesten houden.”

Binotto gaf ook toe dat het team werkt aan het updaten van het ERS maar gelooft niet dat dit alle problemen van Ferrari zal oplossen.

"We zijn bezig met ontwikkelingen op de powerunit voordat de bevriezingsperiode begint, we werken er hard aan maar het zal waarschijnlijk geen keerpunt zijn." Aldus Binotto


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;