Menu
© Pirelli
Nieuws

Circuit Zandvoort mag natuurvergunning houden, Nederlandse GP gaat door

10 reacties | 1662x gelezen
02-08-2022 23:14

bvonk | Er was beroep aangetekend tegen de natuurvergunning van het circuit Zandvoort. Maar vandaag heeft de Raad van State heeft geoordeeld dat het circuit de natuurvergunning voorlopig mag behouden en dat de Grote Prijs van Nederland dus door kan gaan.

Bron: Formule1nieuws.nl

De Stichting Duinbehoud, Stichting Rust bij de Kust en Natuur- en Milieufederatie Noord-Holland had beroep aangetekend tegen een eerdere uitspraak van de rechter in april, die stelde dat het circuit aan de regels voldeed. Volgens de aanklagers wordt er op het circuit meer stikstof uitgestoten dan toegestaan. De natuurorganisaties eisten een schorsing van de vergunning, wat zou betekenen dat de Nederlandse GP niet kan plaats vinden dit seizoen.

De rechter oordeelde vandaag dat er geen reden is om aan te nemen dat de stikstofuitstoot vele malen hoger ligt dan in de vergunning is opgenomen. Ook speelt mee dat het circuit niet gebuikt is door werkzaamheden van oktober 2019 tot maart 2020 en dat de exploitatie van het circuit in 2020 als gevolg van de coronacrisis beperkt was.

De Raad van State kwam met de volgende conclusie "Weliswaar is niet duidelijk of de aan het besluit ten grondslag gelegde stikstofberekeningen een volledig juist beeld geven, maar gelet op de hiervoor genoemde omstandigheid dat sprake is van een beperking van het vergunde aantal niet-elektrische en motorsportactiviteiten per jaar ten opzichte van de referentiesituatie, geven de belangen bij het doorgaan van het F1-weekend de doorslag in de beoordeling of een voorlopige voorziening moet worden getroffen."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;