Menu
© Alpine
Nieuws

Alpine bevestigd Piastri voor 2023 maar Oscar zelf ontkent

11 reacties | 1732x gelezen
02-08-2022 22:27

bvonk | Vandaag maakte Alpine bekent dat Oscar Piastri volgend jaar het stoeltje van Fernando Alonso gaat overnemen in 2023. Maar kort daarna maakte de Australiër bekent dat er helemaal geen deal is met Alpine.

Bron: autosport.com

Nadat Fernando Alonso vorige week bekend had gemaakt dat hij in 2023 naar Aston Martin gaat kwam er een plekje bij Alpine vrij naast Esteban Ocon.

De Franse renstal heeft Oscar Piastri al 4 jaar onder haar hoede als reserve-coureur en de Australische coureur bleek dus al snel goed genoeg voor het zitje bij Alpine. Vandaag kwam het team met de bevestiging.

Otmar Szafnauer, teambaas Alpine: “Oscar is een briljant en zeldzaam talent. We zijn er trots op dat we hem hebben ondersteund door de moeilijke weg van de juniorklasse. Door onze samenwerking in de afgelopen vier jaar hebben we hem zien ontwikkelen en volwassen zien worden. Hij is nu een coureur die meer dan capabel is om de stap naar de Formule 1 te maken. Hij heeft in testen laten zien dat hij de volwassenheid, belofte en snelheid heeft om zijn promotie naar onze tweede zitje naast Ocon te verzekeren. . Samen zijn we ervan overtuigd dat het duo ons de continuïteit zal geven die we nodig hebben om ons lange termijndoel te bereiken om mee te doen voor overwinningen en kampioenschappen."

Maar om 20:00 kwam er een verrassende tweet van Oscar Piastri zelf. De Australiër laat weten dat er niets klopt van het nieuws en laat weten dat Alpine zonder zijn toestemming een persbericht naar buiten heeft gebracht.

De regerend Formule 2-kampioen laat weten: Dit is fout en ik heb geen contract voor 2023 getekend bij Alpine. Ik zal volgend seizoen niet rijden voor Alpine."
❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;