Menu
© Alpine
Nieuws

Alonso bevestigt als opvolger Vettel bij Aston Martin

4 reacties | 1130x gelezen
01-08-2022 13:28

bvonk | Fernando Alonso zal na dit seizoen bij Alpine vertrekken en wordt de opvolger van Sebastian Vettel bij Aston Martin, zo heeft het team zojuist bekend gemaakt. De Spanjaard heeft een meerjarig contract vanaf 2023 bij het Britse team.

Bron: autosport.com

Alonso zelf reageerde als volgt. "Dit Aston Martin-team gebruikt de energie en toewijding om te winnen, en het is daarom een van de meest opwindende teams in de Formule 1 van vandaag. Ik ken Lawrence en Lance al vele jaren en het is overduidelijk dat ze de ambitie en passie hebben om te slagen in de Formule 1."

"Ik heb gezien hoe het team systematisch geweldige mensen heeft aangetrokken met winnende genen en ik ben me bewust geworden van de enorme toewijding aan de nieuwe faciliteiten en middelen op Silverstone. Niemand in de Formule 1 toont vandaag een grotere visie en absolute toewijding om te winnen, en dat maakt het echt een opwindende kans voor mij."

De Spanjaard wordt de nieuwe teamgenoot van Lance Stroll en komt onder de hoede van teameigenaar Lawrence Stroll.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bvonk
Moderator

Goede keuze voor Aston Martin maar of Alonso hier beter van gaat worden betwijfel ik. Oscar Piastri wordt al genoeg als opvolger bij Alpine dus misschien wel gedwongen vertrek.

1 01-08-2022 14:06:59
bengelke
Diamond Member

gewaagde keuze, idd. Niet alleen vo alonso, ma ook voor alpine. Zij hadden immers al voorzien dat alonso zou blijve. Zou alpine het riskeren, om piastry volgend sezoen al te laten debuteren?

01-08-2022 19:54:49
Geeke
Gold Member

Is Alonso wéér voor het geld gegaan of is Renault klaar met hem? Misschien willen ze ook eindelijk een jonge topper laten meegroeien..
Maar Alonso zal helaas ook eindigen als alle andere comebacks op deze weg.

0 02-08-2022 11:09:25
dickyduks
Silver Member

Alonso had beter kunnen stoppen had liever een jongere coureur gehad bij aston martin maar ja we zien wel weer hoe Alonso het gaat doen.

0 03-08-2022 19:26:29
;