Menu
© Pirelli
Nieuws

Sebastian Vettel vertrekt eind dit seizoen uit Formule 1

12 reacties | 2018x gelezen
28-07-2022 14:52

bvonk | Aston Martin-coureur Sebastian Vettel stopt eind dit jaar in de Formule 1. De Aston Martin-coureur heeft dat donderdagmiddag officieel bekendgemaakt.

Bron: autosport.com

Sebastian Vettel had zijn meeste succes bij Red Bull Racing, de viervoudig wereldkampioen behaalde daar zijn meeste overwinning. In totaal won de coureur 53 Grote Prijzen. Hij reed in de Formule 1 voor BMW, Toro Rosso, Red Bull Racing, Ferrari en Aston Martin.

Op zijn Instagram-account meld Vettel het volgende: “Ik wil hierbij aankondigen dat ik eind dit jaar stop in de F1. Ik heb een lange lijst met mensen die ik moet bedanken, maar voel dat het nu belangrijker is om uit te leggen waarom ik dit besluit neem. Ik hou al van deze sport zolang ik me kan herinneren, maar er is een leven op de baan en eentje ernaast. Het zijn van een coureur is nooit mijn enige identiteit geweest. Ik ben Sebastian, vader van drie kinderen en man van een prachtige vrouw. De manier waarop ik deze sport beoefen en de manier die volgens mij goed is, gaan niet langer samen met mijn ambitie om een geweldige vader en een geweldige man te zijn."

“Ik heb steeds groeiende interesses buiten het racen ontwikkeld. Als we over de toekomst praten, dan zitten we voor mijn gevoel nu in een beslissend fase. Hoe we de komende jaren invullen, zal ons leven gaan bepalen. Mijn passie voor F1 komt met bepaalde dingen waar ik niet van houd. Die dingen kunnen in de toekomst wel veranderen, maar de wil om dingen te veranderen moet daarvoor eerst groter worden en eigenlijk vandaag al tot actie leiden. De tijd van wachten is voorbij."

"De sporen die ik op het circuit heb achtergelaten zullen blijven, totdat tijd en regen ze wegvagen. Morgen is voor de nieuwe generatie en de toekomst is in goede handen, aangezien die nieuwe generatie al is opgestaan. Vaarwel en dank dat ik het circuit met jullie mocht delen.”

Het is nog onbekend wie Vettel volgend jaar gaat vervangen bij Aston Martin.
❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;