Menu
© Red Bull
Nieuws

Marko: "Foutje Max is te begrijpen in die situatie"

11 reacties | 1710x gelezen
06-07-2022 07:48

ewald | Het afgelopen weekend in Silverstone was erg frustrerend voor Max Verstappen. In de kwalificatie kon hij afgelopen zaterdag zijn tijd niet verbeteren door een gele vlag in de tweede sector.

Bron: Formule1nieuws

Tijdens de race was het een stuk carbon die roet in het eten gooide. Hierdoor reed Verstappen een slechte race.

Max Verstappen was de race goed begonnen en had al snel de leiding overgenomen van Carlos Sainz. Die had een foutje gemaakt en daar profiteerde Verstappen van. Net na de inhaalactie verloor Verstappen snelheid en het vermoedde was er dat hij een lekke band had. Dat bleek niet het geval te zijn. Het was een stuk carbon die zijn vloer kapot stuk gemaakt had.

Helmut Marko begreep het vermoeden van Verstappen dat hij een lekke band had. "De eerste reactie van Max was dat zijn auto niet meer bestuurbaar was. Dan denk je gelijk aan een lekke band. Toen we hem naar binnen gehaald hadden zagen we dat het niet klopte."

Marko zag dat Verstappoen zich nog verremde bij het inrijden van de pitlane. "Hij reed kwaad de pits en reed te snel. Hier verknalde hij zijn mediums mee ten hij zich verremde. De set banden was gelijk niet meer te gebruiken. Dat hij zo'n fout maakt is in die situatie wel te begrijpen." Aldus Marko


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;