Menu
© Mercedes
Nieuws

Marko: "Mercedes had voorkennis over de tweede steun."

11 reacties | 1976x gelezen
22-06-2022 07:55

ewald | Mercedes heeft, als team tijdens de Grand Prix van Canada, weer veel van zich laren horen. Zowel door de prestaties op de baan, Lewis Hamilton werd derde en George Russel werd vierde, als naast de baan. Dit alles had te maken met de maatregelen die de FAI aangekondigd heeft om porpoising tegen te gaan.

Bron: Motorsport

Al het gehele seizoen heeft het Mercedes team last vab gehobbel. Toto Wolf en zijn coureurs hebben de FIA al gevraagd om in te grijpen. Zowel Hamilton als Russel klaagden over fysieke ongemakken en gevaarlijke situaties. Donderdagavond kwam de FIA met een statement waaruit bleek dat de teams een tweede metalen steun aan de vloer moeten monteren. Voor de meeste teams was er te weinig tijd om dat nog te doen. Mercedes daarentegen had de steun wel gemonteerd.

Hierdoor verschenen ze, tot afgrijzen van de andere teams, vrijdag op de baan met een tweede steun. Nadat er een protest dreigde, heeft Mercedes de tweede steun verwijderd. Helmut Marko laat tegenover Motorsport weten dat hij denkt dat Mercedes voorkennis had van dit alles. "Op het moment dat de richtlijn voor de steun naar buiten kwam was het duidelijk dat er te weinig tijd was om het onderdeel aan te voeren. Dus Ja... Ik kan niet ander verklaren dat er voorkennis in het spel was."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;