Menu
© Red Bull
Nieuws

Terugblik GP Canada: Verstappen houdt Sainz achter zich en breidt voorsprong uit

9 reacties | 1735x gelezen
20-06-2022 16:00

V.malafronte | Na twee afgeblazen edities is de Formule eindelijk weer in Canada. De race wordt een prooi voor Max Verstappen, die het hele weekend vlug onderweg is. Ferrari toont ook snelheid, maar moet op zondag toch Verstappen voor laten. Wil je de actie van het Grand Prix weekend herbeleven, of heb je juist wat gemist? Lees alles in deze samenvatting.

Bron: Formule1nieuws.nl

Tijdens de vrije trainingen laat Verstappen al zien favoriet te zijn voor de zege, maar ook de Ferrari-mannen zitten er goed bij. Opvallend is dat Fernando Alonso in de Alpine ook telkens vooraan meedoet en zelfs de snelste man is tijdens de natte derde training. Ondanks dat de FIA de regels omtrent porpoising, oftewel het stuiteren op het rechte stuk, aanpast, is grootstuiteraar Mercedes nog steeds niet aan de top terug te vinden.

Tijdens de kwalificatie zet Verstappen zijn goede vorm voort, met een als beloning. Op het laatste moment van de kwalificatie noteert Fernando Alonso op de opdrogende baan de tweede tijd, gevolgd door de Ferrari van Carlos Sainz. Lewis Hamilton maximaliseert met een vierde tijd, voor teamgenoot George Russell. Tegenvaller is Sergio Perez, die crasht. Charles Leclerc stopt ermee na Q2, omdat hij weet dat hij vanwege een motorwissel toch achteraan start.

De race draait uit op een rondenlang gevecht tussen Verstappen en Sainz. Vooral tijdens de laatste fase van de race komt Sainz nog dichtbij, maar de Nederlander houdt de Spanjaard rondenlang achter zich en pakt daarmee zijn zesde winst van het jaar. In de schaduw van de strijd om de overwinning rijdt Lewis Hamilton een keurige race. De Brit mag daarom als laatste man naar het podium. George Russell is de hele race eigenlijk geen partij voor zijn Mercedes-teamgenoot en eindigt als vierde. In de andere Ferrari rijdt Charles Leclerc een knappe inhaalrace. De Monegask start als negentiende, maar eindigt als vijfde. Onderweg verschalkt hij nog beide Alpines, waarbij vooral Alonso zal balen. De Spanjaard begon de race als tweede, maar kon nooit een serieuze gooi doen naar de winst. Meer dan de zevende plek zit er niet in, achter zijn teamgenoot Esteban Ocon. Beide Alfa Romeo's en thuisrijder Lance Stroll in de Aston Martin maken de top tien compleet.

Over twee weken pakt Formule 1 de draad weer op, met de Grand Prix van Groot-Brittannië. Check onze racekalender voor alle datums.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;