Menu
© Alpine
Nieuws

Alonso: "Betrouwbaarheid auto is nu onder controle"

9 reacties | 1773x gelezen
16-06-2022 10:19

ewald | Fernando Alonso is op het moment erg te spreken over zijn auto. De beide Alpine coureurs waren in Baku ongelooflijk snel.

Bron: Formula 1

Beide coureurs gingen dan ook met punten naar huis. Dat ze zo snel zijn komt onder andere door een aantal verbeteringen aan de Renault-motor en door een kleinere achtervleugel. Volgens Alonso is er de laatste tijd veel veranderd aan de auto. Ze zouden nu de situatie onder controle hebben en het meeste is onder handen genomen.

In Baku waren de twee Alpine-coureurs dan ook de snelste op het recht stuk. Dat zou te danken zijn aan de kleine achtervleugel. Deze was speciaal gemaakt voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Ook heeft de auto een volledig nieuw ontworpen split-turbo gekregen.

"We hebben nu meer vermogen. Hierdoor zijn we erg sterk op circuits zoals in Baku. Vorig jaar hadden we hier nog grote problemen en dit jaar waren we competitief. We hebben grote stappen voorwaarts gezet."

"In het begin van het jaar was de betrouwbaarheid een probleem. Ik heb al mijn vierde motor in acht races. Ik denk dat we de situatie nu onder controle hebben. We zijn erg blij met de laatste prestatie van het team." Aldus Alonso


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;