Menu
© Ferrari
Nieuws

Leclerc: "Wereldkampioen worden kan nog steeds"

11 reacties | 1928x gelezen
14-06-2022 13:34

ewald | In Azerbeidzjan was de kans groot dat Charles Leclerc er met de overwinning vandoor zou gaan.

Bron: Motorsport

Echter sloeg het noodlot toe en liep het anders. Leclerc reed ineens erg langzaam en er kwamen rookwolken uit zijn auto. De motor van zijn auto had het begeven. Hierdoor is de achterstand in het wereldkampioenschap op Max Verstappen alleen maar groter geworden.

Het was voor Charles Leclerc de derde race op rij waar hij pech in had. In de Grand Prix van Spanje kreeg hij ook te maken met een kapotte motor terwijl hij aan de leiding was. In Monaco was het de strategie van het team waardoor hij eindigde op een vierde plaats.

Het is voor Leclerc moeilijk om gemotiveerd te blijven. Toch lijkt hij het te kunnen handelen. "Het is de derde teleurstelling op een rij en dat is niet makkelijk. Ik ga ervan uit dat ik mentaal nog net zo sterk ben als vijf races geleden. Mijn motivatie in niet veranderd. Als team moeten we een stap gaan zetten en aan de betrouwbaarheid van de auto werken."

"Ik denk dat we nog steeds wereldkampioen kunnen worden. Maar dan moeten er wel snel oplossingen komen. In de laatste race hebben we te veel punten verspeeld." Aldus Leclerc


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;